Një video e një ariu në një dyqan, e filmuar në Kaliforni, e paraqitur sikur të ishte nga Rusia

Published on:

Të gjitha videot e shpërndara në postim janë nga Amerika, si ajo ku ariu hyn në dyqan ashtu edhe dy videot ku klientët e pakënaqur shkatërrojnë dyqanet ose shpërndajnë ushqime dhe pije

 

Po shqyrtojmë një postim në rrjetin social Facebook ku shkruhet:

Rusia e egër dhe perëndimi i qytetëruar.

Në postim ka dy video materiale. I pari tregon një situatë të pazakontë dhe të jashtëzakonshme ku një ari hyn në një dyqan, merr ëmbëlsirat nga rafti me gojë, hap derën dhe largohet. Klipi i dytë përmban një përmbledhje të disa klientëve të pakënaqur që hyjnë në restorante dhe hedhin ushqime kudo.

Mirëpo, video që ilustron Rusinë në postim, pra video me ariun që serviret nga një dyqan, në fakt është nga Kalifornia e SHBA-ve.

Në vitin 2022, British Mirror dhe disa media të tjera raportuan për ndodhinë e pazakontë të një ariu që kthehej vazhdimisht në një dyqan ushqimor, pas së cilës batutat dhe komentet e vetë arkëtarit ishin se ariu “sikur kishte edukatë”. The Mirror postoi fragmente të shumë videove të së njëjtës ngjarje, pasi ariu hynte dhe dilte disa herë, duke rezultuar në përfundimin që arkëtari duhej të barrikadonte derën,  54-vjeçari (në atë kohë ) Christopher Kinson dhe dyqani ku ndodhi kjo është “7-Eleven” në Olympic Valley, Kaliforni.

Gjithashtu, në momentin kur ariu del nga dyqani, në derën në të majtë të atij që përdor për të dalë, duket qartë një ofertë e një produkti ose shërbimi, çmimi i të cilit shkruhet në dollarë amerikanë, domethënë thotë “” 2,50 dollarë”.

Dhe video që ndodhet djathtas në postimin që po rishikojmë e ka origjinën nga SHBA, pra nga Dallas Texas, por është transmetuar edhe nga mediat koreane.

Gruaja hyn në një dyqan pijesh alkoolike dhe e pakënaqur me kushtet në dyqan, fillon të shkatërrojë inventarin dhe të përplaset rreth vetes, pas së cilës ajo arratiset para se të mbërrijë policia. Policia e Dallas Teksasit në vitin 2021 kur ndodhi incidenti tha se ishte në kërkim të saj.

Gjithashtu, videoja tjetër nga përmbledhja e dytë që tregon një burrë duke derdhur ushqim është nga SHBA-ja dhe kjo mund të konstatohet lehtësisht për shkak të tabelës sipër kasës ku shkruan në anglisht “Ju lutemi bashkangjitni letrën e njoftimit”.

Për të gjitha faktet e mësipërme, ne e vlerësojmë postimin që po shqyrtojmë si një postim në të cilin mungon konteksti. Të gjitha videot e shpërndara në postim janë nga Amerika, si ajo ku ariu hyn në dyqan ashtu edhe dy videot ku klientët e pakënaqur shkatërrojnë dyqanet ose shpërndajnë ushqime dhe pije.