Tag: hubal

Më 24 shkurt 2022, filloi pushtimi rus i Ukrainës, jo “pastrimi i nazistëve ukrainas”

Është e pavërtetë dhe gënjeshtër propagandistike e paraqitur nga vetë presidenti rus, Vladimir Putin, për të justifikuar pushtimin ushtarak të Ukrainës, të cilin ai...

Një postim i papërshtatshëm bën thirrje për dhunë dhe demonizon BE-në dhe NATO-n

Në këtë njoftim manipulues vendoset narrativa e njohur fyese, e papërshtatshme, propagandistike që satanizon NATO-n dhe BE-në. Ndryshe nga pretendimet në postim, NATO nuk...

Autobusi pesëkatësh nuk është rus, fotografia është bërë nga inteligjenca artificiale

Autobusi pesëkatësh i paraqitur në postimin që po analizojmë nuk ka asnjë lidhje me Rusinë. Është produkt i inteligjencës artificiale, pra është krijuar me...

Dezinformatat shkatërruese të Rusisë po i vënë flakën skenës politike amerikane

Ilustrimi: Vertetmates.mk Ky artikull u botua për herë të parë nga Vërtetmatës-i (Maqedonia e Veriut), në kuadër të projektit "Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor:...

Është publikuar raporti i monitorimit rajonal mbi narrativat e dezinformatave në Ballkanin Perëndimor

Dezinformatat/temat më të përhapura në tremujorin e fundit të 2023 në vendin tonë janë për luftën në Gaza. Një nga dezinformatat është se Perëndimi...

Agjentët rusë të veshur me mantel

Ilustrimi: Vertetmates.mk Ky artikull u botua për herë të parë nga Vërtetmatës-i (Maqedonia e Veriut), në kuadër të projektit "Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor:...

Vdekja e Navalnit errësoi dezinformimin nga Moska në lidhje me fushatën ushtarake në Ukrainë

Ndonëse shkurti shënon dy vjet vuajtje nga agresioni rus ndaj Ukrainës, mijëra vdekje dhe shkatërrim të pamasë të gjithçkaje të rëndësishme për Ukrainën dhe...

Yulia Navalny – objektiv i dezinformatave pas vdekjes së bashkëshortit të saj

Nuk ka asnjë burim të vetëm përkatës nga i cili rezulton se Yulia Navalny u akuzua se kishte një “dashnor të ri”. Fotoja që...

Lidhjet emocionale dhe propaganda: “Fuqia e butë” ruse në Ballkan

Ilustrimi: Vertetmates.mk Ky artikull u botua për herë të parë nga Vërtetmatës-i (Maqedonia e Veriut), në kuadër të projektit "Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor:...

Si e mbrojti Koneski gjuhën maqedonase me shembullin e ukrainas

Ilustrimi: Vertetmates.mk Ky artikull u botua për herë të parë nga Vërtetmatës-i (Maqedonia e Veriut), në kuadër të projektit "Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor:...

Ndihma financiare për Ukrainën po shembet me dezinformata

Lajme të rreme po përhapen në rajon se presidenti ukrainas Volodimir Zelenski ka blerë dy jahte në vlerë prej 74 milionë eurosh, me paratë...

Fotografia e Navalnit me përshëndetjen naziste dhe tatuazhin e Hitlerit është e rreme

Fotoja që tregon Navalnin me një tatuazh të Hitlerit në gjoks dhe dorën e ngritur në një përshëndetje naziste ishte e sajuar. Bëhet fjalë...

Perëndimi nuk ka një plan shpopullimi dhe Rusia nuk është e vetmja që hulumton vaksinë kundër kancerit

Postimi përdor termin “Rusi vëllazërore” për të portretizuar Rusinë si të kundërtën e plotë të Perëndimit, i cili portretizohet si armiqësor. Sipas postimit, Perëndimi...

Zelenski nuk bleu dy jahte me vlerë 75 milionë dollarë

Dy jahtet që thuhet se janë blerë nga presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenski, nëpërmjet bashkëpunëtorëve të ngushtë si ndërmjetës dhe dokumentet qe paraqiten si...

Nuk është e vërtetë që vetëm Guardian ka publikuar intervistën e Putinit me Karlson në faqen e saj kryesore

Postimi pretendon në mënyrë të rreme se “Guardian me bazë në SHBA ishte e vetmja gazetë e madhe që publikoi intervistën në faqen kryesore“. Para...

Organizata Botërore e Shëndetësisë nuk është duke vrarë fëmijë në Gaza

Nuk është e vërtetë që Organizata Botërore e Shëndetësisë po vret fëmijë në Gaza, por zyrtarët e OBSH-së po sjellin vazhdimisht ndihmë mjekësore dhe...