Tag: info

Путин со два дезинфо наратива од Владивосток – ново оружје и САД се негативците, а не Русија

Зборувајќи за ново оружје, за случаи од меѓународните односи и грешки што ги правела Москва, ама поголеми биле тие на САД, како и за...

Вишинска: Склони сме да веруваме во теории на заговор, а Русија тоа го користи за ширење дезинформации

Фото: Мета.мк Во регионот на Западен Балкан населението е склоно да верува во теории на заговор, без разлика дали темата е пандемијата на ковид-19, руската...

Геополитичка анализа: Дезинформациите од странство го дестабилизираат Западен Балкан

  Фото: Фондација Метаморфозис Новата анализа „Геополитичка перспектива на дезинформациските текови во Западен Балкан“ објавена од Фондацијата „Метаморфозис“ укажува на поврзаноста меѓу странските штетни влијанија и...