Tag: hubal

Kundërspin: Rusia ndërhyn në punët e brendshme të Ukrainës, pavarësisht pretendimeve të Bazdnikin

Ambasadori i Rusisë në vend, Sergei Bazdnikin, thotë se prioriteti i Rusisë nuk është konfrontimi, por sigurimi i sigurisë dhe kushteve për një zhvillim...

Nuk ka oksid grafeni në vaksinat Pfizer, Sinopharm, AstraZeneca dhe Sputnik

Ndryshe nga pretendimet arbitrare të bëra në postim se vaksinat kundër Covid-19 janë helmuese dhe përmbajnë “oksid grafeni dhe mikroteknologji”, ato janë të autorizuara,...

Heshtje e institucioneve për tabelën me qytetin ukrainas Sevastopol në këndin e lojërave “ruse” pranë Sallës Universale

Më shumë se një muaj Komuna Qendër, Qyteti i Shkupit dhe Ministria e Punëve të Jashtme heshtin për pyetjet e Meta.mk për këndin e...

Në video nuk tregohet i vdekuri që ringjallet, por një aktor rus nga një serial artistik

Bëhet fjalë për një video të inskenuar për nevojat e një seriali dramatik rus. Në video nuk ka asnjë të vdekur që ringjallet, por...

Kundërspin: Çmimet e larta të importit të gazit nuk lidhen me aftësitë negociuese të qeverisë

Spin është pretendimi i VMRO-DPMNE-së se qeveria nuk ka ofruar çmime të ulëta të gazit, ndryshe nga “të gjitha qeveritë në rajon dhe në...

Stuhitë e dezinformatave në Maqedoni kontribuan në polarizimin e mëtejshëm të shoqërisë

Praktikat lokale të dezinformimit ndërtojnë narrativa duke shfrytëzuar idenë për tashmë lidhjet ekzistuese të identitetit, historisë së përbashkët dhe mbështetjes së pakushtëzuar politike ruse...

Me video ruse dezinformohet se një nxënës ka vdekur pasi ka marrë vaksinën Sputnik

Në fillim të dhjetorit 2021, në një shkollë në rajonin e Moskës, një nxënës 17-vjeçar vdiq në klasë. Për vdekjen e tij, ka dy...

Tabela me emrin e qytetit Sevastopol është hequr nga këndi i lojërave “ruse” për fëmijë në Shkup

Këndi i lojërave për fëmijë me tematikë ruse prapa Sallës Universale në Shkup, në ndërtimin e të cilit morën pjesë Komuna Qendër dhe Ambasada...

Video nga Rusia, paraqitet sikur të ishte nga mali Athos dhe sikur tregon Virgjëreshën Mari

Recensojmë një postim në Facebook, në të cilin thuhet se një video e mahnitshme nga mali Athos, tregon se është shfaqur Virgjëresha Mari. Sipas...

Gjykata ruse urdhëroi mbylljen e grupit për të drejtat e njeriut ‘Memorial’

Gjykata e Lartë e Rusisë të martën (28 dhjetor) urdhëroi mbylljen e “Memorialit”, grupit më të shquar të të drejtave të njeriut në vend,...

Autoritetet serbe spiunojnë vizitat e shtetasve rusë me urdhër të Kremlinit

Bashkëpunimi në prapavijë dhe lidhjet midis Serbisë dhe Rusisë çuan në spiunimin e opozitës ruse në një takim në Beograd. Një lider i opozitës...

Viti 2021 nën prizimin e dezinformatave pro-ruse

Vitit 2021 po i vjen fundi, por duket se nuk do të përfundon dezinformomi pro – Kremlin. Këtë viti EUvsDisinfo ka shtuar 2,700shembuj të...

Kundërspin: Si Apasiev spinon për çështjen e disidentëve

Lideri i “Levicës” shtrembëron të vërtetën në favor të Rusisë dhe Kinës, duke i paraqitur ato pothuajse si vende demokratike në nivelin e Shteteve...

Vendet në rajon – objektiv i ndikimit nga regjimet autoritare

Qeveritë e vendeve të rajonit janë të prirura ndaj korrupsionit dhe hezitojnë të zbatojnë reforma, andaj ka dobësi politike, sociale dhe ekonomike që mund...