Kosovo Online dhe Qeveria Serbe: Një aleancë dezinformatash

Dezinformimi që vjen prej qeverisë së Serbisë rreth Kosovës është bërë i rregullt dhe narrativat pothuajse të njëjta riciklohen. Që nga janari i këtij viti, narrativa për dëbimin e...

Opinioni publik në Maqedoninë e Veriut në lidhje me luftën në Ukrainë është dukshëm i ndarë

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut kanë një mendim dukshëm të ndarë në lidhje me luftën në Ukrainë për të paktën dy çështje – kush...

Dy raporte zbulojnë një rrjet të gjerë të portaleve dezinformuese ruse

Shërbimi francez Viginum, si dhe rrjeti evropian kundër dezinformimit EDMO, në raportet e tyre përshkruan tërësisht rrjetin e strukturuar dhe të koordinuar rus të...

Si raportoi portali Sputnik, zëdhënësi i Kremlinit për zgjedhjet në Maqedoni?

Dy motive të lehta përmbaheshin në shumicën e analizave dhe teksteve për zgjedhjet në Maqedoninë e Veriut përmes prizmit të Sputnikut pro-rus. E para...

Narrativa e nisjes së luftës në Ballkan

Gjetje –Rritja e tensioneve në Ballkan: Konflikti në Ukrainë dhe tensionet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë kanë shtuar frikën për një konflikt të ri në rajonin...

Nga e Majta përmes Rodinës tek GROM dhe MAAK: cilët janë megafonët e Moskës në vend?

Ilustrimi: Vertetmates.mk Ky artikull u botua për herë të parë nga Vërtetmatës-i (Maqedonia e Veriut), në kuadër të projektit "Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor:...

Linjë prodhimi armësh për Ukrainën? Shqipëria me sytë nga Perëndimi

Ukraina kërkon armatim dhe i ka shtrirë dorën Ballkanit Perëndimor, me propozimin për ngritjen e një linje rajonale prodhimi. Shqipëria, dikur vend lider për...

Në kufijtë e konfliktit

*Përgatiti Fitim Gashi Rajoni që historikisht është përcjellë me konflikte dhe tensione ndëretnike ndodhet në qendër të shqetësimit ndërkombëtar pas rikthimit të kërcënimeve me luftë mes Kosovës...

Errësimi i të vërtetës për vdekjen e Navalnit me dezinformata për vaksinat

Ilustrimi: Vertetmates.mk Ky artikull u botua për herë të parë nga Vërtetmatës-i (Maqedonia e Veriut), në kuadër të projektit "Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor:...

Serbia mes Perendimit dhe Lindjes

“Mos iu largo SHBA-së, qëndro afër Rusisë, afrohu sa më shumë me BE-në dhe mos e braktis Kinën.” Përgjatë dy viteve të fundit, nga nisja...

Propaganda ruse po përhap edhe një herë panik për një grusht shteti të dyshuar në Ukrainë

Në rajon qarkullojnë sërish zëra se shërbimet speciale ukrainase janë të pakënaqur me udhëheqjen e re të ushtrisë ukrainase dhe po “përgatisin” një grusht...

Dezinformatat ruse mbjellin mjegull dhe ndjenjë antiperëndimore në Maqedoninë e Veriut

Ilustrimi: Vertetmates.mk Ky artikull u botua për herë të parë nga Vërtetmatës-i (Maqedonia e Veriut), në kuadër të projektit "Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor:...

Në një video deepfake nga France 24, Ukraina po përgatiste një atentat për Makronin

Në një video të manipuluar nga një segment i lajmeve France24, thuhet se vizita zyrtare e Emmanuel Makron është anuluar për shkak se shërbimi...

Dezinformatat shkatërruese të Rusisë po i vënë flakën skenës politike amerikane

Ilustrimi: Vertetmates.mk Ky artikull u botua për herë të parë nga Vërtetmatës-i (Maqedonia e Veriut), në kuadër të projektit "Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor:...

Agjentët rusë të veshur me mantel

Ilustrimi: Vertetmates.mk Ky artikull u botua për herë të parë nga Vërtetmatës-i (Maqedonia e Veriut), në kuadër të projektit "Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor:...

Vdekja e Navalnit errësoi dezinformimin nga Moska në lidhje me fushatën ushtarake në Ukrainë

Ndonëse shkurti shënon dy vjet vuajtje nga agresioni rus ndaj Ukrainës, mijëra vdekje dhe shkatërrim të pamasë të gjithçkaje të rëndësishme për Ukrainën dhe...

‘Gjithçka pritet nga fronti i lindjes!’

Ulja e avionëve luftarakë të NATO-s në Kuçovë këtë të hënë, shënjoi çeljen e bazës së parë taktike ajrore të Aleancës në Shqipëri. Baza...