(INTERVISTË) Nikollovski: Lojtarët e kishës ruse në KOM-KO i imponuan publikut tema të rreme

Sa më shumë të lavdërohet kisha ruse mes besimtarëve, aq më i madh është ndikimi i saj. Hipotetikisht, nëse kisha ruse “shpëton” kishën tonë, pse shteti rus nuk duhet...

Putin me dy narrativa dezinformuese nga Vladivostok – armët e reja dhe SHBA janë negativët, jo Rusia

Duke folur për armët e reja, rastet e marrëdhënieve ndërkombëtare dhe gabimet e bëra nga Moska, por më të mëdha paskan qenë ato të...

Vishinska: Jemi të prirur të besojmë në teori konspirative, ndërsa Rusia e përdor këtë për të përhapur dezinformata

Irena Vishinska është një analiste gjeopolitike, specialiste për studimin e kërcënimeve hibride ndaj shoqërisë moderne dhe tendencave gjeopolitike në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Vëmendja...

Rikthimi i vizave për turistët rusë në linjë me BE-në, ekspertët-Nuk do ndikojë në turizëm

Qeveria shqiptare përjashtoi Rusinë nga lehtësimi i udhëtimit pa viza për motive turistike, ndryshe nga ç’veproi një vit më parë. Vendimi vjen pas masave...

Tirana mikpret Samitin e Berlinit më 16 tetor dhe jo në pranverë si kishte paralajmëruar Rama

Në fund të vitit 2022, kryeministri Edi Rama lajmëroi se Tirana do të mikpriste për herë të parë në pranverë Samitin e Berlinit, një...

Heshtje e institucioneve për tabelën me qytetin ukrainas Sevastopol në këndin e lojërave “ruse” pranë Sallës Universale

Më shumë se një muaj Komuna Qendër, Qyteti i Shkupit dhe Ministria e Punëve të Jashtme heshtin për pyetjet e Meta.mk për këndin e...

Tabela me emrin e qytetit Sevastopol është hequr nga këndi i lojërave “ruse” për fëmijë në Shkup

Këndi i lojërave për fëmijë me tematikë ruse prapa Sallës Universale në Shkup, në ndërtimin e të cilit morën pjesë Komuna Qendër dhe Ambasada...