Kush përhap dezinformata rreth Kosovës?

SERBIA, RUSIA E KINA LUNDROJNË NË HAPËSIRËN INFORMATIVE Më 2 nëntor 2022, u publikua një video nga një shtëpi private e të moshuarve në Pejë. Në të shihej një infermiere,...

Ballkani i Hapur, marrëveshja për tregun e lirë të punës pa rezultat

Në dhjetor 2021, Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Serbia firmosën një marrëveshje për tregun e lirë të punës në kuadër të nismës ‘Ballkani i...

Rritja e pagës mesatare, Shqipëria në garë për t’iu afruar rajonit

Qeveria shqiptare shpalli planin ambicioz të rritjes së pagës mesatare në sektorin shtetëror, duke synuar që brenda dy vitesh të afrohet me rajonin për...

Jashari për “Sloboden Peçat”: Kemi aktorë me agjenda dashakeqe që vazhdojnë të radikalizojnë grupe të ndryshme në vend

Drejtori i Fondacionit Metamorfozis, Bardhyl Jashari, në një prononcim për “Sloboden Peçat” thotë se në Maqedoninë e Veriut kemi edukim shumë të ulët mediatik,...

Prapaskenat e ndikimit kinez në Maqedoninë e Veriut

Ky artikull është shkruar nga Meta. mk si pjesë e Qendrës Anti-Dezinformative të Ballkanit Perëndimor. Një version i redaktuar është ribotuar këtu nën një...

Si u dyfishua kostoja e urës mbi Bunë ende pa nisur projekti

Shqipëria dhe Mali i Zi, po planifikojnë të ndërtojnë së bashku një urë mbi lumin Buna, e cila do të lidhë Ulqinin – komunën...

Perëndimi filloi luftën në Ukrainë, Rusia përdori forcën për ta ndalur atë – narrativa kryesore e dezinformatave për muajin shkurt

Narrativa kryesore e dezinformatave u përcollën në shkurt në hapësirën mediatike maqedonase nga Presidenti i Federatës Ruse, Vladimir Putin, vetëm tre ditë para përkujtimit...

Propaganda fetare që kërcënon Kosovën

Përmbajtje të rrezikshme të cilat promovojnë islamin politik, ekstremizmin fetar, përfshirë ‘luftën e shenjtë’ (xhihadin) për krijimin e shtetit islamik dhe mosbindjen ndaj kushtetutës...

Narrativa që synon të krijojë frymën anti-NATO e anti-BE në Kosovë

Një fotografi nga filmi “Fortress of war”, në të cilën shihet një vajzë e vogël afër nënës së vrarë, është shpërndarë në disa postime...

Universitete nga Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria me lidhje ruse në të kaluarën do të prodhojnë magjistra në Sveti Nikole

Partneriteti publiko-privat ndërmjet Universitetit Shtetëror Bullgar në Veliko Tërnovo “Shën Shën Kirili dhe Metodi” (UVT) dhe Universitetit privat Ndërkombëtar Sllav të Maqedonisë (UNS) rezultoi...

Shkelësit recedivist të Kodit të Etikës së Mediave, përfitues nga paratë publike

nstitucionet e ndryshme shtetërore ndër vite kanë reklamuar me paratë publike në media që kanë prodhuar lajme të rreme apo kanë qenë shkelës recidivist...

Ndikimi i refuzuar i Kinës në Shqipëri

Prania dhe ndikimi kinez në Shqipëri, nuk është një fenomen i të shkuarës komuniste, ashtu siç mund të perceptohet nga ata që janë njohur...

“Diplomacia e vaksinave” – Si e përdori kryeministri Rama Ballkanin Perëndimor për të qortuar BE-në

Prej nisjes së pandemisë Covid-19, shtete të ndryshme e qortuan unionin për bllokimin që i bëri vendeve jo anëtare për furnizim me pajisje mjekësore. “Egoistë të...

Çfarë e pengon ofrimin e shërbimit cilësor të transportit urban në Shkodër

Ofrimi i shërbimit cilësor të transportit urban në Shkodër duket një mision i pamundur, pavarësisht angazhimeve të njëpasnjëshme nga pushtetit vendor. Ky shërbim ofrohet...

Dezinformatat në luftën me energjetikën – gazi, nafta dhe energjia elektrike janë bërë armë

Si përgjigje ndaj sanksioneve ekonomike të vendeve të Evropës Perëndimore dhe Shteteve të Bashkuara kundër Rusisë për shkak të agresionit ushtarak kundër një vendi...

Rusia nuk po bashkëpunon me autoritetet hetuese maqedonase për ndërtimin e gazsjellësit rus me vlerë 33 milionë euro

Për rastin “Dhurata” ende pritet ndihma juridike ndërkombëtare nga Federata Ruse, nga ku duhet të dorëzohet materiali dëshmues për ndërtimin e gazsjellësit rus. Rusia...

Rusia nuk po bashkëpunon me autoritetet hetuese maqedonase për ndërtimin e gazsjellësit rus me vlerë 33 milionë euro

Për rastin “Dhurata” ende pritet ndihma juridike ndërkombëtare nga Federata Ruse, nga ku duhet të dorëzohet materiali dëshmues për ndërtimin e gazsjellësit rus. Rusia...