Autobusi pesëkatësh nuk është rus, fotografia është bërë nga inteligjenca artificiale

Published on:

Autobusi pesëkatësh i paraqitur në postimin që po analizojmë nuk ka asnjë lidhje me Rusinë. Është produkt i inteligjencës artificiale, pra është krijuar me ndihmën e veglës Bing Image Creator, gjë që thuhet qartë në Reddit, ku është publikuar kjo foto.

 

Ne po analizojmë një postim në Facebook që shpërndan një foto që pretendon se tregon një autobus pesëkatësh në Rusi.

Autobus rus pesëkatësh 👌, thuhet në postim.

Vërtetmatësi kërkoi në Google se si duken autobusët e transportit publik në Rusi, por ne nuk mundëm të gjenim asnjë foto të autobusëve pesëkatësh që qarkullonin në rrugët ruse.

Sipas asaj që disponohet në Google, autobusët e transportit publik në Rusi janë kryesisht me ngjyrë blu ose jeshile dhe të bardhë.

 

Një autobus i kuq, por me dy kate, është një në Moskë, për shembull dhe përdoret për  turne turistike. E njëjta sipas dizajnit nuk duket si ajo e treguar në postimin që po analizojmë.

Moskë, Rusi – 18 shkurt 2016. autobus turistik dykatësh Pikat e qytetit në rrugën Varvarka/Foto: Everypixel.com

 

Një autobus pesëkatësh i paraqitur si në foton në postim, e gjetëm në reddit. Fotografia është krijuar me veglën Bing Image Creator, e cila shprehet qartë. Bing Image Creator është një mjet për krijimin e fotografive nga fjalët duke përdorur inteligjencën artificiale.

Përveç autobusit pesëkatësh, krijuesi i kësaj fotografie ka publikuar edhe modele të tjera të autobusëve të ngjashëm të krijuar me ndihmën e inteligjencës artificiale.

Nga e gjithë kjo mund të konkludojmë se autobusi pesëkatësh i paraqitur në postimin që po analizojmë nuk ka asnjë lidhje me Rusinë. Është produkt i inteligjencës artificiale, pra është krijuar duke përdorur veglën Bing Image Creator, gjë që thuhet qartë në Reddit, ku është publikuar kjo foto. Prandaj, ne e vlerësojmë postimin si të pasaktë.