Fotoja nuk tregon gra që kanë regjistruar burrat e tyre për mobilizim në ushtrinë ukrainase

Published on:

Në foto nuk shihen gra që u shpërblyen për rekrutim të bashkëshortëve të tyre në ushtri, por gra nga komuniteti urban i Lozovës që krijuan dhe zbatuan një projekt të madh për përjetësimin e kujtimit të ushtarëve të rënë nga komuniteti. Ata u përfshinë në zhvillimin e disa projekteve, për të cilat kryetari i bashkisë i falënderoi

 

Ne po analizojmë një postim në Facebook që shpërndan një foto të disa grave duke mbajtur lule dhe pllaka, ndërsa pretendon se ato janë shpërblyer me para për raportimin e burrave të tyre tek autoritetet e mobilizimit në Ukrainë.

Çfarë mund të them, thuhet në postimin që shpërndan foton..

Rishikimi ynë zbuloi se pretendimi në postim ishte i rremë. Përkatësisht, në komunën e Lozovës në Kharkiv është bërë një fotografi ku shihen shtatë gra duke mbajtur certifikata dhe lule, e cila shihet edhe nga sfondi i mbishkrimit “Këshilli i qytetit të Lozovës”. Megjithatë, informacioni i shpërndarë në postim është i sajuar.

Siç bën të ditur  portalit 2024press, në foto janë anëtarë të grupit të punës së bashkësisë territoriale urbane të Lozovës, të cilët zhvilluan dhe realizuan një projekt të madh për përjetësimin e kujtimit të ushtarëve të rënë nga komuniteti.

Më 25 mars, kreu i komunitetit falënderoi anëtarët e grupit për “kontributin e rëndësishëm personal në përjetësimin e kujtimit të mbrojtësve të rënë të Ukrainës, për punën e madhe të bërë për krijimin e Librit të Kujtimit dhe Rrugës së Famës”.

Kjo foto fillimisht është publikuar në faqen zyrtare në Facebook të bashkësisë territoriale të qytetit të Lozovës. Më 25 mars, komuniteti nderoi dhe falënderoi ata që u përfshinë në organizimin e ngjarjeve për nder të kujtimit të mbrojtësve të rënë të Ukrainës.

 

Fotoja tregon anëtarët e grupit të punës që zhvilloi dhe zbatoi projektin në kujtim të heronjve të rënë, në veçanti – pajisjet e Këndit Përkujtimor, Librin e Përkujtimit të Ushtarëve të rënë nga komuniteti Lozova, si dhe rregullimin i sektorit të varrimit ushtarak “Fusha e Lavdisë” në Varrezat Qendrore dhe Victory Park Walk of Fame.

Në punën e grupit, siç thuhet në postim, morën pjesë përfaqësues vendas dhe përfaqësues të institucioneve arsimore dhe të kulturës, familje të viktimave, vullnetarë, historianë dhe banorë të shqetësuar të komunitetit.

 faqen e internetit të bashkësisë territoriale të qytetit të Lozova mund të gjeni një listë të plotë të atyre që morën falënderime nga presidenti i komunitetit për “kontributin e rëndësishëm personal në përjetësimin e kujtimit të mbrojtësve të rënë të Ukrainës”.

Pra, në foto nuk shihen gra të shpërblyera për regjistrimin e bashkëshortëve në ushtri, siç pretendon postimi që po analizojmë, por gra nga komuniteti territorial urban i Lozovës, të cilat në kuadër të një grupi pune kanë zhvilluar dhe zbatuar një projekt i madh për përjetësimin e kujtimit të ushtarëve të rënë nga komuniteti. Ata u përfshinë në zhvillimin e disa projekteve, për të cilat kryetari i bashkisë i falënderoi. Për shkak të gjithë kësaj, ne e gjykojmë postimin si të pavërtetë.