Me “prova” të fabrikuara ruse po përhapet propagandë antisemite

Published on:

Një nga trillimet më të famshme për “komplotin hebre” dhe gjithashtu manipulimi më i famshëm me pasoja tragjike në historinë botërore janë të ashtuquajturat. “Protokollet e Pleqve të Sionit”. Është një gënjeshtër e rrezikshme, një botim i krijuar në Rusi në dekadën e parë të shekullit të 20-të, i cili u përhap në të gjithë botën menjëherë pas Revolucionit Bolshevik, megjithëse është një trillim. Hebrenjtë si popull nuk janë të lidhur ekskluzivisht me vaksinat, as prodhimin e tyre, as nuk kontrollojnë të gjithë botën, siç sugjeron rrejshëm ky postim. Dhe ndryshe nga sa thuhet në njoftim, vaksinimi është përfitimi më i madh i mjekësisë moderne, falë të cilit shpëtohen miliona jetë në mbarë botën, zhduken sëmundjet që në të kaluarën ishin vdekjeprurëse

Po shqyrtojmë një postim në rrjetin social Facebook ku shkruhet:

Për ata që nuk e dinë se çfarë po përgatisin shërbëtorët e djallit për njerëzimin: …do t’ju helmojmë dhe do t’ju sterilizojmë me vaksina dhe nëse shfaqen efekte anësore, do t’ju plotësojmë me “ilaçe” që do t’ju çojnë në varr.
…do t’ju helmojmë me mbushjet e dhëmbëve, do t’ju helmojmë me produkte të higjienës personale (shampo, sapun, pastë dhëmbësh, kozmetikë…).
…do t’ju helmojmë përmes ujit, ajrit dhe ushqimit…do t’ju helmojmë derisa të vrasim të fundit nga ju.
Kështu mendojnë sionistët për të gjithë të tjerët.
(Fragment nga libri Protokollet e Pleqve të Sionit).
Sipas Zërit të Amerikës, libri “Protokollet e Pleqve të Sionit” është një gënjeshtër e rrezikshme, një botim i krijuar në Rusi në dekadën e parë të shekullit të 20-të, i cili u përhap në mbarë botën menjëherë pas Revolucionit Bolshevik, megjithëse është një fabrikim.

Madje ka pasur një ekspozitë në Uashington, D.C., me titull “Një gënjeshtër e rrezikshme: Protokollet e pleqve të Sionit”, për të rritur ndërgjegjësimin për këtë libër të jashtëzakonshëm. Kuratori i ekspozitës Daniel Green shpjegon kontekstin historik të kësaj ekspozite.

Ky botim u krijua në Rusi në dekadën e parë të shekullit të njëzetë. Ai u përhap në të gjithë botën menjëherë pas Revolucionit Bolshevik dhe në të njëjtën kohë u njoh si një trillim. Megjithatë, ai ishte një libër i dobishëm për nazistët dhe mbetet një mjet i dobishëm propagande për përhapjen e urrejtjes kundër hebrenjve, thotë ai.

Përmbajtja e “Protokollit të Pleqve të Sionit” fiktive është një rekord prej 24 takimesh sekrete, që supozohet se janë mbajtur në Bazel të Zvicrës, ku “hebrenjtë dhe masonët diskutuan një plan të supozuar për dominimin e botës.” Edhe pse ky botim u njoh si një sajesë, Partia Naziste – në periudhën midis viteve 1919 dhe 1939 – botoi 23 botime të këtij botimi dhe e futi atë në shkollat ​​gjermane për të indoktrinuar studentët.

Daniel Green thotë se ata që mbrojnë Protokollet nuk preken nga fakti që libri është në të vërtetë imagjinar. Ata besojnë, siç thonë ata, se ky libër zbulon një “të vërtetë më të lartë”.

 

Protokollet e Pleqve të Sionit (rusisht: Protokoly sionskih mudrecov ose Sionskie protokoly) është një broshurë antisemitike që përshkruan një komplot të supozuar hebre dhe mason për të pushtuar botën. Protokollet janë ndër mashtrimet më të famshme historike. Në esenë e tij “Libri i mbretërve dhe budallenjve”, shkrimtari Danilo Kish eksploron në detaje origjinën dhe fatin e këtij libri.

“Protokollet” u shtypën për herë të parë në vitin 1903 në gazetën ruse “Znamya” dhe më pas përsëri në 1905 si kapitulli i dymbëdhjetë i një libri të avokatit, mistikut dhe shkrimtarit të pamfleteve fetare rus, Sergei Nilus. Nilus pretendoi se dorëshkrimi e kishte origjinën nga Kongresi i Parë Sionist i mbajtur nga 29 deri më 31 gusht 1897 në Bazel. Kur iu tha se kongresi ishte i hapur për publikun dhe se morën pjesë shumë johebrenj, ai ndryshoi historinë e tij dhe pretendoi se dorëshkrimi vinte nga mbledhjet sekrete të mbajtura në 1902 dhe 1903, duke thënë përfundimisht se ai e kishte marrë tekstin që në vitin 1901.

“Protokollet e Pleqve të Sionit” po qarkullojnë ende nëpër botë. Botimet ruse dhe meksikane u shfaqën vetëm në vitin 2005. Daniel Green thotë se botimi është bërë një lexim legjitim në botën arabe dhe islame. Green pretendon se shumë shkolla atje mësojnë “Protokollet” si fakt.

Këto libra janë vërtetuar nga ekspertë dhe historianë kryesorë në Liban, Siri dhe qendrat intelektuale të Lindjes së Mesme, thekson ai.

Historia e antisemitizmit karakterizohet nga fabrikimi i vazhdueshëm i provave që dëshmojnë për “komplotin e pretenduar hebre” për dominim botëror. Një nga trillimet më të famshme për “qëllimin çifut” dhe gjithashtu falsifikimi më i famshëm me pasoja tragjike në historinë botërore janë të ashtuquajturat “Protokollet e Pleqve të Sionit”.

Historiani me ndikim i antisemitizmit, Robert Wistrichpërshkruan shkurtimisht origjinën e këtij dokumenti:

Përmbledhja e titulluar “Protokollet” është bërë nga antisemitët rusë në zyrën e Gardës Perandorake në Paris (polici sekrete). Ato u shtypën në shtypshkronjën qeveritare në vitin 1905 – si pjesë e një libri të mistikut ortodoks rus Sergius Nilus, i cili pretendonte se këto ishin deklarata nga Kongresi i Parë Sionist në Bazel të mbajtur në 1897.

“Protokollet” përmbajnë leksione të të ashtuquajturve “të mençurit e Sionit” dhe theksi vihet në planin sekret për nënshtrimin e johebrenjve dhe krijimin e një shteti botëror hebre. Në Rusinë e para vitit 1914, ato u përdorën kundër lëvizjes kushtetuese liberale, por pa shumë efekt, dhe më pas nga Garda e Bardhë antibolshevike gjatë Luftës Civile Ruse me efekte shumë më shkatërruese. Ata u përhapën në perëndim pas vitit 1919, nëpërmjet përkthimeve gjermane dhe të tjera, dhe patën ndikimin më të madh në Gjermani. Ato u ekspozuan në vitin 1921 nga një korrespondent i “Times” londinez, i cili vërtetoi se ishin plagjiaturë të një satire franceze të viteve gjashtëdhjetë të shekullit XIX (e kam fjalën për librin e Maurice Joly – “Dialogu në ferr midis Makiavelit dhe Monteskjes”), më një roman gjerman – Biarritz nga Hermann Goedsche nga e njëjta periudhë dhe burime të tjera.

Problemi kryesor i shkrimeve “Protokollet e Pleqve të Sionit” ishte sugjestiviteti mistik, i cili, duke përdorur paragjykimet tradicionale antisemite dhe variacionet e tyre moderne, ofronte një pamje të thjeshtuar të botës në të cilën ndodhen të gjitha proceset, gjendjet dhe kushtet botërore, të udhëhequr ose të projektuar nga hebrenjtë.

Duke trajtuar rëndësinë e përdorimit të “Protokolleve” në ideologjinë naziste, historianët Randall Bitwerk dhe Calvin College arritën në përfundimin se ky falsifikim ishte inkubatori kryesor i propagandës naziste antisemitike. Edhe pse Hitleri dhe Goebbels ishin personalisht të bindur se nuk ishte një dokument origjinal, ata të dy besonin se ai kishte një “të vërtetë të brendshme” në përmbajtjen e tij, e cila në fakt zbulonte qëllimet e vërteta hebreje. Prandaj “Protokollet” në propagandën naziste kishin miliona kopje dhe qindra botime, pa llogaritur praninë e tyre në shtypin e përditshëm dhe llojet e tjera të propagandës.

Ndryshe nga se u tha në postimin që po rishikojmë, vaksinimi është përfitimi më i madh i mjekësisë moderne, falë të cilit shpëtohen miliona jetë në mbarë botën, zhduken sëmundjet që në të kaluarën ishin vdekjeprurëse, mbrohet shëndeti kolektiv dhe vuajtjet e njerëzve nga sëmundjet janë zvogëluar. Vetë teoria se efektet anësore të vaksinave trajtoheshin me ilaçe që edhe më lehtë i çonin njerëzit drejt vdekjes, është e palogjikshme. Shumica e efekteve anësore nga vaksinat janë të lehta dhe të moderuara, ato kalojnë lehtësisht brenda pak ditësh dhe vaksinat kalojnë nëpër një proces rigoroz të testimit për sigurinë dhe efikasitetin edhe para se të miratohen dhe secila vaksinë ka një vlerësim të favorshëm, pra përfitimet e tij janë më të mëdha se efektet negative.

Hebrenjtë si popull nuk janë të lidhur ekskluzivisht me vaksinat, as me prodhimin e tyre, as nuk kanë kontroll mbi të gjithë botën, siç sugjerohet në mënyrë të rreme në postimin që po rishikojmë, qëllimi i vetëm i të cilit është përhapja e një teorie konspirative antisemitike.

Gjithashtu, postimi pretendon prerë se njerëzit do të helmohen nga mbushjet në dhëmbë, uji, ajri, ushqimi, produktet higjienike…  Krimi në këto sfera apo gabimet që ndodhin me përbërës të ndryshëm që nuk lejohen në kozmetikë, nuk mund të lidhen me një komb apo një popull, por janë një problem global. Për shkak të të gjitha fakteve të mësipërme, ne e vlerësojmë postimin që po shqyrtojmë si pavërtetë.