Edhe stuhia në Nju Jork në daullet e skenarëve konspirativë të Q Anon

Published on:

Stuhia e fortë që përfshiu dhe përmbyti Nju Jorkun këtë të premte të kaluar nuk u shkaktua nga mbështetësit e Trump që dyshohet se lëshuan HAARP (PKAFA) për të shpëtuar fëmijët e bllokuar dhe të abuzuar në tunele, siç pretendon ky postim, por për shkak të ndikimit të ndryshimeve klimatike. Rrëmbimi, mbajtja dhe konsumimi i fëmijëve në tunele në Nju Jork, si dhe shpëtimi i tyre nga Trump, është një gënjeshtër e madhe që nuk ndalet së qarkulluari në rrjetet sociale.

 

Pasi shiu i rrëmbyeshëm goditi qytetin e Nju Jorkut në Shtetet e Bashkuara dhe përmbyti rrugët e tij, teoritë e konspiracionit se në këtë qytet ka tunele ku mbahen dhe dhunohen fëmijët kanë filluar të shpërndahen sërish në rrjetet sociale. Kështu është edhe ky postim në Facebook që shpërndan më shumë se një pjesë të dezinformatave.

Disa nga këto ndërtesa të vjetra për elitën e Upper West Side dhe Upper East Side janë të lidhura me tunele dhe të çojnë atje ku fëmijët mbahen dhe mbyllen në kafaz, abuzohen dhe konsumohen.

Nën Central Park

Të njëjtët fëmijë që u shpëtuan vitin e kaluar duke përdorur spitale të improvizuara në terren më pas u dorëzuan në USNS Comfort (Anija e spitalit detar)

Këtë javë ne (Fraksioni Blu që përdor teknologjinë HARRP/Popaye) kapelat e bardha vërshuam DUMBS ku këta fëmijë po mbaheshin pasi mësuam se po përdoreshin përsëri për të rrëmbyer dhe torturuar fëmijët në Nju Jork, thuhej në postim.

Në këtë postim pretendohet se stuhia që goditi Nju Jorkun në fakt ishte shkaktuar nga “kapelet e bardha”, të cilët përdorën teknologjinë HAARP për të përmbytur rrugët dhe kështu tunelet e Nju Jorkut ku dyshohet se mbahen fëmijët e rrëmbyer.

Kapelet e Bardha, në botën e QAnon, janë mbështetësit e ish-presidentit amerikan Donald Trump në Qeveri, ndërsa ata që nuk e mbështesin quhen Kapelet e Zeza. Anëtarët e QAnon besojnë se Presidenti Trump po bën një luftë të fshehtë kundër pedofilëve të elitës që adhurojnë Satanin në Qeveri, biznes dhe media. Ata, në rrjetet sociale anembanë botës, vendosin pretendime dhe besime të pabesueshme dhe krejtësisht të paargumentuara, të cilat së bashku formojnë një sërë veçorish tashmë masivisht të njohura të teorisë së konspiracionit Q, të denja edhe për analiza në mediat më të mëdha botërore.

Tani, ata pretendojnë se kanë përdorur HAARP për të shkaktuar stuhinë në Nju Jork dhe rrjedhimisht përmbytjet. Kjo është e pavërtetë.

Përmbytjet e së premtes u shkaktuan nga një stuhi e fuqishme që hodhi më shumë se 18 centimetra shi në pjesë të Nju Jorkut në më pak se 24 orë, duke i kthyer rrugët në lumenj me lëvizje të shpejtë dhe duke ndaluar udhëtimin e metrosë ndërsa uji derdhej në stacionet e tranzitit nëntokësor.

Stuhia nuk ndodhi sepse mbështetësit e Trump lëshuan HAARP, siç pretendonte në mënyrë të rreme postimi, por për shkak të ndikimit të ndryshimit të klimës që kontribuoi në qytetin e Nju Jorkut që të merrte shi në vlerë prej një muaji brenda disa orësh.

Një studim i ri shkencor ka zbuluar se për shkak të ndryshimeve klimatike, lloji i stuhisë së parë në Nju Jork të premten tani është 10-20 për qind më i lagësht se sa do të kishte qenë në shekullin e kaluar. Shkencëtarët theksojnë se reshjet e tilla të mëdha janë një simptomë e një planeti që po ngrohet, me një atmosferë më të nxehtë në gjendje të mbajë më shumë lagështi që më pas lëshohet në rrebesh.

Përmbytja, përveç stuhisë së fortë, ka ndodhur edhe për shkak se niveli i detit po rritet vazhdimisht në Nju Jork, toka po fundoset për shkak të peshës së qytetit dhe për shkak të infrastrukturës së vjetëruar.

Kjo do të thotë se stuhia nuk ka të bëjë fare me lëvizjen Q dhe asgjë me HAARP, e cila nuk është dhe nuk mund të fajësohet për ndryshimet klimatike. HAARP është një program kërkimor aktiv i aurorës me frekuencë të lartë që është një projekt i përbashkët i partnerëve të ndryshëm: industrisë, Departamentit të Mbrojtjes së SHBA-së dhe universiteteve të shumta në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Shkencëtarët ndërtuan një laborator në Gakony, Alaska dhe instaluan 180 antena me frekuencë të lartë, të cilat së bashku mund të lëshojnë 3600 kilovat valë radio në frekuenca nga 2.8 deri në 10 megahertz (gamë me frekuencë të lartë), gjë që lejon instrumente veçanërisht të ndjeshme për të matur proceset fizike duke u zhvilluar në atë brez. Për shkak të teknologjive të reja të inkorporuara, SHBA i përdor këto antena në komunikime dhe veçanërisht në pjesë të thella të deteve ose tokës. Por pretendimi se këto antena mund të ndikojnë në ndryshimin e klimës, të shkaktojnë tërmete ose të ndryshojnë humorin e njerëzve nuk është i vërtetë.

Pretendimi për rrëmbimin, mbajtjen dhe konsumimin e fëmijëve në tunele në Nju Jork dhe shpëtimin e tyre nga Trump, është gjithashtu një gënjeshtër e madhe. Teoria konspirative e adrenokromit, e cila është plotësisht e pabazuar, po hidhet në treg nga anëtarët e lëvizjes QAnon të cilët thonë se Presidenti Trump po bën një luftë të fshehtë kundër pedofilëve të elitës që adhurojnë Satanin në Qeveri, biznes dhe media. Sipas tyre, politikanët e shteteve të thella dhe elita e Hollivudit janë të përfshirë në një rrjet të madh rrëmbimi të fëmijëve që mbledh përbërjen kimike adrenokrom nga fëmijët e abuzuar seksualisht që i nënshtrohen ritualeve satanike. Sipas informacioneve të përhapura nga QAnon, ish-presidenti Trump u rekrutua nga gjeneralë të lartë ushtarakë për të kandiduar për president në vitin 2016 për të shkatërruar këtë komplot kriminal dhe për të sjellë anëtarët e tij para drejtësisë. Edhe pse asnjëherë nuk është vërtetuar me prova se ka ndonjë praktikë të nxjerrjes së adrenokromit nga fëmijët, teoria konspirative nuk ndalet së qarkulluari në rrjetet sociale.

Ne gjithashtu nuk gjetëm raporte të besueshme mediatike ose burime të tjera që mund të konfirmonin se vitin e kaluar fëmijët u shpëtuan nga tunelet nën Nju Jork, siç pretendohet në postim. Nëse një gjë e tillë do të ishte e vërtetë, do të ishte lajm i madh në të gjitha mediat, aq më tepër që në postim thuhet se kjo ka ndodhur në Nju Jork, i cili është një nga qytetet më të mëdha, më të famshme dhe më të vizituara në botë.

Postimi gjithashtu pretendon se fëmijët u shpëtuan vitin e kaluar duke përdorur spitalet e improvizuara në terren. Një spital i tillë shfaqet në foton e fundit të këtij postimi. Por ajo foto është marrë në 16 Prill 2020 në Nju Jork dhe tregon një spital në Central Park të Nju Jorkut për të trajtuar pacientët me koronavirus. Kjo ndërtesë modulare nuk ka asnjë lidhje me fëmijët e supozuar të shpëtuar nga tunelet në Nju Jork.

Për më tepër, nuk ka asnjë konfirmim ose dëshmi se USNS Comfort është përdorur për të shpëtuar këta fëmijë. USNS Comfort është anija spitalore më e madhe në botë me më shumë se 700 personel mjekësor, 5000 njësi gjaku dhe 12 salla operacioni dhe është një nga objektet më të mëdha të traumës në Shtetet e Bashkuara. Nëse kjo anije do të përdorej vërtet për të shpëtuar fëmijët në territorin e Shteteve të Bashkuara, nuk do të mbetej sekret në hapësirën mediatike.

Sipas të gjitha fakteve të deklaruara, konkludojmë se ky postim po shpërndan dezinformata dhe në këtë mënyrë mashtron përdoruesit e rrjeteve sociale.