Горан Ризаов

Është një dezinformatë se në Krivolak përdoret municion me uranium të varfëruar

Pretendimi se në Krivolak kryhen ushtrime me uranium të varfëruar, i cili është kancerogjen, është i pavërtetuar dhe i pambështetur me asnjë fakt. Është...

Postimi përhap gënjeshtra, Joe Biden vizitoi Maui-n

Presidenti i SHBA Joe Biden vizitoi Maui-n pasi ndërpreu pushimet e tij në Nevada më herët. Ai personalisht pa dëmet e shkaktuara nga zjarri...

Zelenski nuk është djali i Sorosit

Babai i Zelenskit nuk është George Soros, por Oleksandr Zelenski, profesor dhe IT profesionistë, kryetar i departamentit të kibernetikës dhe pajisjeve kompjuterike në Universitetin...

Shamia e Ageler është një aksesor mode nga stilisti McQueen dhe nuk ka asnjë lidhje me satanizmin

Shamia e veshur nga Ambasadorja Agener është vetëm një aksesor i modës nga stilisti me famë botërore Alexander McQueen dhe nuk dërgon asnjë mesazh të fshehur....

Videoja me gafën “Lavdi urinës” teksa Zelenski ishte në OKB është e pavërtetë

Videoja virale e gabimit të supozuar në një billbord në mes të Times Square në Nju Jork, ku thuhej “Lavdi urinës” në vend të...

Është mit që Rusia është në luftë me qytetërimin “anti-fetar” perëndimor

Nuk mund të pretendohet, siç ndodh në postim, se qytetërimi antifetar, pra Perëndimi, luftoi kundër Rusisë. Rusia dëshiron të afirmohet dhe të prezantohet si...

Departamenti i Mbrojtjes nuk punëson ushtarë për t’i dërguar në Ukrainë

Duke pasur parasysh se NATO nuk është në luftë me Rusinë dhe nuk dërgon trupa në frontin në Ukrainë, si dhe se Ushtria e...

Vendimi për luftë apo paqe në Ukrainë nuk ishte në duart e NATO-s dhe Amerikës

Fakti që Putini i dërgoi një kërkesë NATO-s që të mos zgjerohej, e cila u refuzua, pra një projekt-marrëveshje e tillë nuk u nënshkrua...

Putin nuk po e shpëton botën nga “shteti i thellë”, por po bën një luftë agresive në Ukrainë

Sipas përshkrimit të portalit hulumtues Bellingcat, Cuannon është një teori konspirative që pretendon në mënyrë të rreme se ish-presidenti amerikan Donald Trump ka kohë...

Nuk është e vërtetë që Ukraina ka inflacion më të ulët se Maqedonia e Veriut

Ukraina nuk ka një normë inflacioni më të ulët se Maqedonia e Veriut siç pretendohet në postim. Ukraina dhe Maqedonia e Veriut në gusht...

Korpusi i Paqes zbaton projekte për zhvillimin e komunitetit, duke mos promovuar vlera trans-humaniste

Postimi promovon një narrativë armiqësore dhe demonizon vullnetarët e Korpusit të Paqes të SHBA në vend. Sipas faqes zyrtare të Korpusit të Paqes, 800 vullnetarë kanë...

Me fotot e shkëputura nga një video e vjetër pretendohet se Prigozhin është gjallë

Fotot e shpërndara në këtë postim në Facebook janë në fakt prerje nga një video e një ngjarje të ndodhur në vitin 2014. Pra...

NATO nuk është në luftë me Rusinë, Aleanca po i jep vetëm mbështetje Ukrainës

Rusia nuk është në luftë me NATO-n, kështu që nuk mund të konkludohet se Rusia e ka mundur NATO-n. NATO dënon agresionin ushtarak brutal...

Një postim manipulues justifikon agresionin rus dhe pretendon rrejshëm se maqedonasit kanë humbur vendin e tyre

Postimi që po analizojmë përmban një sërë manipulimesh dhe të pavërtetash, duke i portretizuar rusët si disa heronj që luftuan për një copë tokë,...

Ukraina nuk rekruton njerëz nën moshën 18 vjeç, gratë janë të regjistruara në regjistrin ushtarak, por kjo nuk do të thotë se ato do...

Ukraina uli kufirin e moshës për shërbimin ushtarak nga 27 në 25 vjeç, por nuk rekruton persona nën 18 vjeç. Rekrutimi i fëmijëve në...

Putin me dy narrativa dezinformuese nga Vladivostok – armët e reja dhe SHBA janë negativët, jo Rusia

Duke folur për armët e reja, rastet e marrëdhënieve ndërkombëtare dhe gabimet e bëra nga Moska, por më të mëdha paskan qenë ato të...